Geo- en e-dienstverlening

4.6/5 Sterren (5)

Kaartjes op de gemeentelijke website? Maak ze zelf!

Ben Roetgerink
    • iedereen (publiek zichtbaar)
    Door Ben Roetgerink in de groep Geo- en e-dienstverlening 11 dagen geleden

0/5 Sterren (0)

Inwoners en bedrijven zoeken naar informatie op gemeentelijke sites. Waar kan ik trouwen? Welke locaties zijn gemarkeerd voor nieuwbouw? En waar kun je straks stemmen? Allemaal vragen die met een kaart in een oogopslag inzichtelijk worden. Moeilijk te maken? Nee. Met de ‘Wegwijzer Digitale kaarten op de gemeentelijke website‘ maakt u ze eenvoudig zelf.

De wegwijzer laat aan de hand van zes voorbeeldkaarten zien hoe je binnen een beperkt aantal stappen, op eenvoudige wijze, een interactief digitale kaart op basis van de BGT kunt toevoegen aan de gemeentelijke website. De wegwijzer maakt gebruik van de kaartenwizard van Publieke Dienstverlening op Kaart (PDoK)

De wegwijzer (zie link) is een handige tool voor webredacteuren en kan u helpen uw website nog meer gebruikersgericht te maken.

Voor meer informatie zie https://www.da2020.nl/nieuws/kaartjes-op-de-gemeentelijke-website-maak-ze-zelf

Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers