Basisregistraties

4.2/5 Sterren (6)

VNG/KING stelt Aanpak BOR-BGT beschikbaar!

Ben Roetgerink
    • iedereen (publiek zichtbaar)
    Door Ben Roetgerink in de groep Basisregistraties 134 dagen geleden

0/5 Sterren (0)

Het beheren van de openbare ruimte (BOR) en het opstellen van ontwerpen daarvoor zijn gemeentelijke processen waarbinnen het gebruik van de BGT een grote rol speelt. Dit zijn tevens de processen waar veel BGT-mutaties ontstaan. Het is daarom belangrijk dat de informatie-uitwisseling tussen BOR en BGT zo optimaal mogelijk wordt ingericht. Niet alleen door gegevens uit te wisselen, maar ook door werkprocessen op een samenhangende wijze vorm te geven.

In samenwerking met gemeenten is door VNG/KING de aanpak BOR - BGT ontwikkeld en beschikbaar gesteld. Met deze aanpak wordt op een gestructureerde wijze antwoord gegeven op veel vragen die onder gemeenten leven. Zoals de vraag wie verantwoordelijk is voor de inwinning van bepaalde gegevens. Of wie er bepaalt wanneer een gegeven gewijzigd mag worden. Maar ook vragen over de stappen die moeten worden gezet om bestanden op elkaar te laten aansluiten.

De aanpak BOR – BGT is weliswaar primair gericht op de collega’s van beheer openbare ruimte, echter hierbij is logischer wijs een belangrijke rol weggelegd voor de beheerders van de BGT, het is ten slotte twee richtingen verkeer. Zet nu met deze aanpak de eerste stappen richting één geïntegreerde objectenregistratie en een integraal bijhoudingsproces. Conform het streefbeeld zoals dat door gemeenten tijdens de GGB bijeenkomsten is uitgesproken.

Zijn jouw collega’s van BOR al aan de slag? Informeer je collega’s over de aanpak BOR – BGT, zorg er voor dat de uitwisseling tussen BOR en BGT in jouw gemeente zo optimaal mogelijk wordt ingericht. Willen jij of je collega’s BOR op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen? Heb je vragen? Stuur een mail met contactgegevens naar Sandra.Leijten@Kinggemeenten.nl. Je kunt ook reageren op dit bericht, waarna de reacties worden aangeleverd aan Sandra.

Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers