Inloggen
Expertgroep Omgevingswet

Expertgroep Omgevingswet


 0/5 Sterren (0)

Stand van zaken Informatieproducten DSO

  Ben Roetgerink
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door Ben Roetgerink in de groep Expertgroep Omgevingswet 126 dagen geleden

   0/5 Sterren (0)

  Hierbij ziet u informatie over de eerste set aan Informatieproducten (Increment IP's 1set, 11 dec 2017.xlsx) voor het Digitaal Stelsel Omgevingswet. Daarnaast ontvangt u een terugblik en de stand van zaken (Informatiehuizen caroussel atelier.20171218.pdf) van de activiteiten van de Informatiehuizen, zoals deze op 18 december is gepresenteerd bij de ateliersessie. 
  Er is ook document beschikbaar waarin gevisualiseerd is wat informatieproducten zijn en welke categorieën we onderscheiden. Zie link 

  De lijst met de eerste set aan Informatieproducten is nu in behandeling bij de Programmaraad met de vraag of er met de ontwikkeling van deze informatieproducten een start gemaakt kan worden. Het is de bedoeling dat er in de loop van de tijd nieuwe series informatieproducten worden samengesteld. Op die manier wordt het DSO stap voor stap gevuld met nieuwe informatie. De informatieproducten die u in de lijst terugvindt zijn nog aan besluitvorming onderhevig. Voor ieder informatieproduct wordt de komende maanden hiervoor een plan van aanpak geschreven. Hierin zal onder meer omschreven worden hoe de informatieproducten gaan werken, wat de noodzakelijke datakwaliteit is en hoe de realisatie (bij bronhouder en afnemers) gaat plaatsvinden.  

  Als u het document “Increment IP's 1set, 11 dec 2017.xlsx” opent, ziet u 20 informatieproducten gerangschikt per domein (afval, bodem, etcetera). In het document “Onderbouwing & achtergrondinformatie per IP.20171002” vindt u een korte toelichting voor de meeste informatieproducten uit de lijst. Achter elk informatieproduct is in de laatste 3 kolommen een score opgenomen voor de “3 krachtige criteria”. Deze criteria zijn door VNG opgesteld om prioriteit aan te brengen op welke informatieproducten nu als eerste ontwikkeld moeten worden. Deze criteria kunnen in de loop van de tijd herijkt worden. De scores (+ en -) zijn een inschatting van VNG (Realisatie) op basis van de beschikbare informatie.

  Juist om een betere inschatting te kunnen maken van het belang van de genoemde informatieproducten en van de score op de 3 krachtige criteria, horen wij graag jullie reactie op deze lijst.

  OPROEP: 
  Wij willen graag dat gemeenten hun invloed uitoefenen bij de ontwikkeling van geschikte informatieproducten. Daarom de volgende oproep: 

  • Heeft u kennis van één van de genoemde informatieproducten of …
  • Wilt u betrokken zijn bij de uitwerking van één van de informatieproducten?

  dan horen we graag van u. Wij zullen dan snel contact met u opnemen.

   

  Marcel Boons     marcel.boons@vng.nl                    06-307 15 990
  Ben Roetgerink  ben.roetgerink@vng.nl                  06-539 18 208

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers